Snelle poll in outlook

Ken je dat? Je mag een etentje organiseren en er wordt geroepen “vraag maar even aan het team waar ze willen eten?” Grote kans dat er allemaal verschillende suggesties terugkomen.

Dat kun je dus ook anders aanpakken. In jouw e-mail kun je een zogenoemde snelle poll maken. Je zet er een aantal opties uit en laat de ontvangers kiezen. Gevolg: Makkelijker voor jou, duidelijk en makkelijk voor de collega’s en veel meer resultaat. 

Hoe werkt snelle poll in Outlook

Maak een nieuwe e-mail en klik in de menubalk op Invoegen >> Poll

Aan de zijkant opent een scherm waar je een vraag en antwoordopties kunt invoeren.

Klik op volgende en vervolgens kun je de vraag Toevoegen aan je mailbericht (of verder bewerken indien nodig).

Polls werkt via Microsoft Forms op de achtergrond, dus je ziet nu dat het systeem de connectie maakt met Forms. Mogelijk moet je nog even extra inloggen met je bestaande gegevens.  

Na het toevoegen verschijnen de zin en antwoordmogelijkheid in je mail en kun je deze verder aanvullen en versturen. 

De ontvangers zien de vraag direct in het bericht en kunnen direct de keuze doorgeven. 

En het resultaat?

Het resultaat van de stemming zie je direct in je mail. Zo ziet dat er uit:

Je kunt slechts één vraag invoeren in de snelle poll. Deze optie is echt om snelle peiling te doen. Heb je meerdere vragen? Werk dan met Forms. Daar kun je meer vragen stellen en heb je meer opties voor antwoorden en opmaak. 

En? Waar ga jij de snelle poll voor gebruiken?

Inge

p.s. Zie je de optie Polls niet? Controleer even of je over een Microsoft Business account beschikt of neem anders even contact op met IT 

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als trainer en adviseur help ik ondernemers en teamleden met het toepassen van Microsoft 365 programma’s bij hun dagelijkse werkzaamheden. Waarbij ik kijk naar structuur, techniek automatisering én toepassing. Hoe kunnen de verschillende gebruikers het systeem zo efficiënt mogelijk gebruiken. Alleen dan kun je slimmer en handiger werken en uren per week aan tijd besparen. Ik help je om jouw bedrijf of afdeling weer in een stroomversnelling te brengen. Een fijne plek om (samen) te werken, waarbij de processen geoptimaliseerd zijn voor groei en slim (en geautomatiseerd) werken.

Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');