Een schermopname maken met Clipchamp 

Schermopnames zijn een ideale manier voor het maken van werkinstructies. Terwijl je de handeling uitvoert neem je je scherm op en vertel je de stappen die je doet. Naast dat je op deze manier makkelijk het werk kunt overdragen naar andere teamleden geeft het je ook nog wel eens een verrassend inzicht in de tijd die je soms nodig hebt voor het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. 

Er zijn legio (betaalde) tools te vinden die je helpen bij het maken van schermopnames. Je kunt dit zelfs in PowerPoint doen. Maar wil je daarnaast ook kunnen editen aan je video’s? Dan is Microsoft ClipChamp de oplossing. Hiermee kun je schermopnames maken op verschillende manieren én video’s importeren en bewerken. Je voegt eenvoudig tekst, muziek, overgangen, stockbeelden of grafische elementen toe om jouw video verder aan te passen. Sommige stockbeelden en muziek zitten in het Premium abonnement, maar met het basisprogramma kun je eigenlijk alles doen wat je wilt. 

Automatische transcript (en ondertiteling van je video) 

En extra krachtig: daarnaast maakt ClipChamp ook een transcriptie van je tekst zodat je naast je video-opname ook een geschreven tekst hebt. 

Schermopname klaar? 

Is je video klaar? Dan exporteer je deze met een druk op de knop naar de gewenste (SharePoint)locatie. 

Ik gebruik Clipchamp voor het maken van werkinstructies en het bewerken van video’s. Waar gebruik jij schermopnames voor?

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als trainer en adviseur help ik ondernemers en teamleden met het toepassen van Microsoft 365 programma’s bij hun dagelijkse werkzaamheden. Waarbij ik kijk naar structuur, techniek automatisering én toepassing. Hoe kunnen de verschillende gebruikers het systeem zo efficiënt mogelijk gebruiken. Alleen dan kun je slimmer en handiger werken en uren per week aan tijd besparen. Ik help je om jouw bedrijf of afdeling weer in een stroomversnelling te brengen. Een fijne plek om (samen) te werken, waarbij de processen geoptimaliseerd zijn voor groei en slim (en geautomatiseerd) werken.

Picture of Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');