Hoe verwijder ik een gasttoegang uit Teams?

Samenwerken met externe partijen

Werk je regelmatig met externe partijen, bijvoorbeeld met klanten, leveranciers of in projecten, dan is de kans groot dat je dat je als gast wordt toegevoegd aan hun Microsoft Teamsomgeving. Dit is namelijk een ideale manier om veilig samen te werken, informatie en bestanden te delen en overzicht te houden op de voortgang en planning.

Op het moment echter dat de samenwerking stopt, wil je ook de gasttoegang stoppen en deze gasttoegang niet meer zien in jouw eigen account. Mogelijk zal de Teameigenaar of de IT beheerder van de hoofdorganisatie jou verwijderen uit hun systeem, maar dat gebeurt niet altijd. Daarnaast blijft het gastteam zichtbaar in jouw account, ook al heb je er geen toegang meer toe. Dit zorgt natuurlijk op den duur voor een onoverzichtelijk geheel.

In deze blog leg ik uit hoe je een gastaccount uit jouw Teams omgeving kunt verwijderen. Dit doe je niet in Teams zelf maar hiervoor ga je naar:

https://myapps.microsoft.com/

Stappenplan Hoe verwijder ik een gasttoegang uit Teams

  • Log in met je accountgegevens
  • Klik vervolgens rechts op het icoon organisaties. Aan de rechterkant opent een scherm met daarin de organisaties waar jij een gastaccount hebt.
Schermafbeelding na inloggen op myapps.cimrosoft.com
  • Onderaan klik je op organisaties beheren en vervolgens kun je per gastaccount aangeven of je deze wil verlaten en volg je de stappen in het scherm.
  • Na het voltooien van de stappen is jouw account verwijderd.

Zie het account toch nog in je Teams app? Log dan een keer in en uit.

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als trainer en adviseur help ik ondernemers en teamleden met het toepassen van Microsoft 365 programma’s bij hun dagelijkse werkzaamheden. Waarbij ik kijk naar structuur, techniek automatisering én toepassing. Hoe kunnen de verschillende gebruikers het systeem zo efficiënt mogelijk gebruiken. Alleen dan kun je slimmer en handiger werken en uren per week aan tijd besparen. Ik help je om jouw bedrijf of afdeling weer in een stroomversnelling te brengen. Een fijne plek om (samen) te werken, waarbij de processen geoptimaliseerd zijn voor groei en slim (en geautomatiseerd) werken.

Picture of Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');