Het leven begint op je veertigste

Dat was niet het eerste wat in me opkwam toen ik afgelopen vakantie mijn veertigste verjaardag mocht vieren. Een nieuw decennium blijft toch altijd wel een dingetje. Zo had ik toen ik dertig werd echt het gevoel dat ik nu definitief afscheid moest nemen van het studentikoze leven (ik weet, het gevoel bleef redelijk lang hangen), maar veertig jaar is toch serieus volwassen. 

Ik mag mezelf gelukkig prijzen 

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel en ik mag ik mezelf absoluut gelukkig prijzen met alles en iedereen die ik op mijn veertigste in mijn leven heb. 

  • Een partner en drie fantastische kinderen 
  • Mijn familie waar ik graag veel tijd aan besteed 
  • Fijne vrienden om dingen mee te ondernemen 
  • Goede gezondheid voor al dezen 
  • Een fijn huis dat we stapje voor stapje helemaal naar onze wens verbouwen 
  • Een fijne werkomgeving met leuke teamleden en ook oud-collega’s die ik nog regelmatig spreek 
  • Mijn eigen bedrijf waar ik ontzettend trots op ben en zie groeien met de dag 
  • Mijn eigen ontwikkeling die ik volledig zelf in de hand heb 
  • En waarschijnlijk ben ik nog veel andere zaken vergeten 

Kortom: hier spreekt ‘one lucky girl’ 

Toen en nu 

Wat me vooral opvalt vergeleken met tien jaar geleden is mijn eigen ontwikkeling. Waar ik me toen nog vaak liet leiden door anderen, onzeker was over mijn prestaties, weet ik nu wat ik waard ben. Ik héb die ervaring, heb de fouten gemaakt, weet hoe ik moet samenwerken en ook hoeveel tijd en energie sommige dingen kunnen kosten. Ik weet waar ik het over heb.  

Maar ik weet ook waar ik niet zo sterk in ben, waar ik beter een ander voor kan inschakelen en wat ik niet wil.  

Keuzes die bij mij passen 

Deze zelfkennis zorgt ervoor dat ik betere keuzes maak. Keuzes die bij mij passen. En door mijn eigen bedrijf heb ik de luxe om deze keuzes te kunnen maken. Om te werken aan projecten die ik leuk vind, met mensen die ik leuk vind, die mij inspireren en helpen met verdere groei. Om nog meer uit mijn comfortzone te treden en nieuwe dingen te proberen. Een groei die ik voordat ik met White Water Virtual Support nooit had kunnen bedenken. 

Nieuwe plannen 

Ik kijk dus vol vertrouwen vooruit in dit nieuwe levensjaar. Ik heb een behoorlijk aantal plannen. Zo wil ik uiteraard nog verdere stappen zetten met mijn klanten, maar ben ik ook bezig om, samen met de Academie voor Virtueel Professionals, een training te ontwikkelen over Microsoft 365 en Teams voor zzp-ers en kleine ondernemers. Ik wil meer ondernemers gaan helpen op dit vlak, want ik zie dat nog veel mensen worstelen om online goed samen te werken.  

Ik heb er zin in!  

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als trainer en adviseur help ik ondernemers en teamleden met het toepassen van Microsoft 365 programma’s bij hun dagelijkse werkzaamheden. Waarbij ik kijk naar structuur, techniek automatisering én toepassing. Hoe kunnen de verschillende gebruikers het systeem zo efficiënt mogelijk gebruiken. Alleen dan kun je slimmer en handiger werken en uren per week aan tijd besparen. Ik help je om jouw bedrijf of afdeling weer in een stroomversnelling te brengen. Een fijne plek om (samen) te werken, waarbij de processen geoptimaliseerd zijn voor groei en slim (en geautomatiseerd) werken.

Picture of Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');