Inge-Verheggen-152

Maatwerktraining Microsoft 365 en Teams

georganiseerd (samen)werken... waar je ook bent

Steeds meer bedrijven en overheden werken met Microsoft 365 en Teams. En dat is niet voor niets. Met de functionaliteiten van Microsoft 365 en Teams kun je praktisch en efficient (samen)werken. Of je nu alleen, met een klein team of binnen een groot bedrijf werkt. Microsoft kun je zo inrichten zodat jij en je team er op de meest optimale manier mee kunnen werken. Of je nu op kantoor, thuis of… waar dan ook ter wereld werkt.

Microsoft Teams is meer dan alleen een online vergadertool. Het is de plek waar jij en je team samenwerken, informatie delen, planningen bijhouden en communiceren. Het werkt naadloos samen met alle andere programma’s binnen Microsoft 365 en is daarom de ideale basis voor elke samenwerking.

Hoe zorg je ervoor dat Teams het meeste resultaat biedt voor jouw bedrijf en jouw team?

In de maatwerktraining richten we ons volledig op jou of jullie werkzaamheden en jouw wensen. Zodat je het geleerde direct kunt toepassen in jouw werkzaamheden en direct resultaat ziet.

In korte interactieve sessies pakken we telkens een onderdeel op. Welk onderdeel? Dat bepaal je zelf. Ik adviseer je hier uiteraard graag bij.

Uit welke onderdelen kun je zoals kiezen?

Teams basis

Basisuitleg Teams, aanmaken nieuw Team, Teamleden uitnodigen, rollen binnen een Team, samenwerken binnen een Team

Samenwerken aan bestanden

Uitleg SharePoint, Teams en OneDrive, chatten, bestanden delen.

Teams uitbreiding

Breng meer functionaliteit in je Teams door het gebruik van aanvullende apps. In deze sessie Forms, Planner en OneNote

Bouw je eigen dashboard of intranet

Maak een dashboard of intranet met SharePoint. Om makkelijk informatie te delen met je teamleden en overzicht te houden

vergaderen basis

Hoe kun je vergaderen in Teams. Hoe nodig je mensen uit. Welke instellingen kun je aanpassen. Hoe werkt de chat. Hoe deel je informatie

Vergaderen gevorderd

Hoe organiseer je grotere vergaderingen in Teams. Welke rollen zijn er. Hoe nodig je gasten uit. Hoe breng je interactie in de vergadering. Hoe werken break-out rooms

Forms gevorderd

Breng meer automatisering aan in jouw vragenlijsten. Een gepersonaliseerde e-mail naar de invullers, automatisch bijwerken van de Excellijst berichten naar verschillende teamleden als het een actie voor hen betreft. Hierbij gebruiken we Forms in combinamatie met Power Automate

Planner gevorderd

Haal nog meer functionaliteit uit je Planner. Werken met sjablonenen. Verplaatsen en kopiëren van planners en taken.

Liever een training gericht op een van jouw processen? Dat kan ook. In deze training richten we ons op de verschillende processtappen. Deze namen we eerst samen door. 

Na deze stap gaan we verder met het inrichten van dit proces binnen Microsoft 365 en Teams. Welke onderdelen zijn nodig? Dat is per proces en per bedrijf verschillend en hoeft ook niet altijd een Microsoft programma te zijn. In de trainging leer ik je de benodigde Micorosft programma’s te gebruiken en in te zetten voor jouw proces en bedrijf. Learning on the job

Wat is mijn manier van trainen?

De praktijk staat bij mij voorop. Een tool moet jou ondersteunen en helpen bij je werkzaamheden en niet andersom. Wat wil je bereiken door het werken met Microsoft en Teams? We beginnen daarom bij het proces en de workflow. Waarom doe je wat je doet? Welke stappen kunnen makkelijker? Sneller of geautomatiseerd worden? Wat wil je bereiken? Alleen op deze manier behaal je resultaat.

Ik heb veel praktijkervaring met het werken met Microsoft Teams. En nog steeds werk ik samen in verschillende Teams bij opdrachtgevers. Tijdens de training maak ik ook veel gebruik van praktijkvoorbeelden. Wat vooral opvalt? Er is niet een weg naar Rome. Wat bij de ene persoon goed werkt, werkt bij een ander totaal niet. Het ene bedrijf is het andere niet. En niet iedereen heeft dezelfde leercurve. Is dat een probleem? Nee. Iedereen kan Teams gebruiken op zijn eigen tempo.

vgo('process');