Later als ik groot ben, word ik Virtueel Assistent

2019 is al een stuk onderweg en ik ben druk met van alles. Veel plannen en inspiratie, leuke baan, leuke klanten, veel ontwikkelingen en een opleiding. Toch is het af en toe goed om stil te staan en terug te kijken naar waar ik vandaan kom en wat Ik al bereikt heb als virtueel assistent…

Later als ik groot ben… deze zin komt in elk vriendenboekje van zowel vroeger als nu voor. Per toeval vond ik laatst mijn oude vriendenboekjes terug op zolder. Nieuwsgierig ging ik even terugkijken… herinneringen ophalen.

“Later als ik groot ben word ik mama en juffrouw!”                                                       

De kinderen zijn gelukt, 3 geweldige stuks zelfs, maar ik ben geen juffrouw geworden. Alhoewel ik nog steeds heel veel energie krijg van schoolomgevingen en ontwikkeling bij kinderen, denk ik dat dat een juiste keuze is geweest. Het werd HBO Commerciële Economie / Marketing Management en in de jaren daarna heb ik diverse functies gehad op het gebied van accountmanagement en marketingcommunicatie. Altijd in (grotere) MKB bedrijven met een praktische inslag en directe lijnen.


Toch bleef het kriebelen: “Later als ik groot ben…dan wil ik iets voor mezelf beginnen, als management- en marketingondersteuner vanuit thuis werken”, riep ik een aantal jaren geleden. “En dat ga ik doen als de jongste naar school gaat!” Mijn jongste dochter was net geboren, dus ik had nog 4 jaar de tijd.


De jaren vlogen voorbij, werden opgeslokt door ons gezin met jonge kinderen, ons sociale leven en uiteraard mijn baan in loondienst van 24 uur. De droom bleef sluimeren en af en toe Googelde ik ‘Hoe een eigen bedrijf beginnen’ en maakte ik een opzet van mijn ideeën. Maar echt concreet werd het niet.

Totdat ik tijdens zo’n Googletocht op de term ‘Virtual Assistant’ stuitte. Hetgeen ik wilde gaan doen bestond! Er zijn opleidingen voor! Er komen steeds meer ondernemers die behoefte hebben aan deze vorm van flexibele ondersteuning door experts. Enthousiast begon ik een aantal opleiders te volgen en raakte ik steeds meer overtuigd dat dit mijn toekomst zou zijn. Maar nog steeds, later als ik groot ben….want nu had ik nog geen tijd.


Toen kwam het kerstdiner 2017. Mijn jongste zou bijna 3 worden. Mijn moeder vertelde over mijn nichtje die een opleiding had gedaan en nu voor zichzelf begon als Virtual Assistant. Daar viel het kwartje, later als ik groot ben….is NU.


Het drong nu echt goed tot me door: ‘Als ik wil gaan doen en wil bereiken waar mijn hart, mijn droom ligt, dan moet ik nu actie ondernemen!’ Ik besprak de plannen met mijn partner en op een groot blad schreef ik: 2018 wordt mijn jaar! Een appje naar mijn nichtje volgde en binnen een uur had ik gekozen voor Virtueel assistent bij de Academie voor Virtueel Professionals van Petra Fehring. Haar werkwijze, haar professionaliteit, haar ervaring en vooral de enorm positieve aanbeveling van mijn nichtje gaven de doorslag.


Omdat door een reeds geplande verbouwing mijn NU toch nog uitgesteld moest worden naar midden 2018 had ik tijd voor wat verdere voorbereiding. Er kwam nog een nieuwe baan voorbij waar flexibel- en thuiswerken compleet ingeburgerd waren. Deze baan had teveel mogelijkheden om hier niet op in te gaan. Het leek alsof door mijn keuze om mijn hart te volgen opeens vele deuren en ramen geopend werden en kansen voorbij kwamen. Ik bepaal zelf mijn eigen weg, mijn eigen tempo en mijn eigen route.

Nu 2019 heb ik de eerste opleiding voor Virtual Professional afgerond en ben ik gestart aan de vervolgopleiding wederom bij de Academie voor Virtueel Professionals. Ik heb mijn eerste klanten naast mijn loondienst. Daarnaast werk op vrijwilligersbasis als bestuurslid bij Technika 10, waar ik de marketing en communicatie verzorg. Het kost tijd, ons gezin moet anders plannen, lui op de bank hangen is er even niet meer bij… maar wat geeft het een energie om te werken aan datgene wat ik leuk vind en aan mijn droom.

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als trainer en adviseur help ik ondernemers en teamleden met het toepassen van Microsoft 365 programma’s bij hun dagelijkse werkzaamheden. Waarbij ik kijk naar structuur, techniek automatisering én toepassing. Hoe kunnen de verschillende gebruikers het systeem zo efficiënt mogelijk gebruiken. Alleen dan kun je slimmer en handiger werken en uren per week aan tijd besparen. Ik help je om jouw bedrijf of afdeling weer in een stroomversnelling te brengen. Een fijne plek om (samen) te werken, waarbij de processen geoptimaliseerd zijn voor groei en slim (en geautomatiseerd) werken.

Picture of Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');