Help het overzicht kwijt!

Ik heb het druk. Ik merk het aan mijn hoofd dat letterlijk af en toe tolt van alle drukte en prikkels. Een live-opname die niet ging zoals het hoorde, waardoor er nog behoorlijk wat extra werk moest gebeuren. Een paar spoedklussen die onverwacht tussendoor moesten en bij één van mijn opdrachtgevers is een collega ziek. 

Ik staar naar mijn planning die volledig overhoop is gegooid en ik voel de onrust in mijn lijf toenemen. De hoeveelheid acties blijft ondertussen toenemen… 

’s Nachts kan ik er niet van slapen.

De taken blijven door mijn hoofd spoken. Dus ik neem een besluit en maak voor deze ene keer van de nood een deugd en sta om 4.00 uur naast mijn bed. 

Snel maak ik een lijst van de zaken die echt direct af moeten en met een grote kop koffie ga ik aan de slag. In de stilte van de vroege morgen heb ik gelukkig direct de focus te pakken en werk ik zo de meest prangende taken weg. Dit geeft meteen rust in mijn hoofd. 

Vandaar pak ik mijn planning er weer bij en ga deze opnieuw doen.  

Hoe meer ik het opschrijf hoe meer mijn hoofd weer helder wordt

Mijn planning doe ik via Microsoft Todo en Planner. Ik schrijf het eerst even op, om snel te kunnen sorteren en filteren en daarna zet ik het overzichtelijk in de takenlijst. Voor mij werkt deze methode het beste.

Hoe houd jij overzicht? 

Meer weten over Microsoft 365 en over hoe jij gestructureerd kunt werken? Schrijf je in voor mijn inspiratiemails.

Inge

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als expert en trainer help ik ondernemers en Virtual Assistants bij het opzetten en gebruiken van de verschillende mogelijkheden in Microsoft 365 en Teams. Ik richt me vooral op het praktisch gebruik van deze tools. Zodat je er ook echt mee aan de slag gaat. Ik put hierbij uit mijn jarenlange ervaring als gebruiker van Microsoft in mijn rol als marketingcommunicatie adviseur en regelneef. Als spin in het web bij diverse projecten en evenementen is het cruciaal om een goed overzicht te hebben van taken, deadlines en communicatie. Microsoft 365 helpt mij enorm in deze organisatie, want het is ontzettend belangrijk om jouw systeem voor jou te laten werken en te zorgen dat jij datgeen kunt doen waar jouw kracht ligt. 

Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');