Fear of missing out

Sinds ik ben begonnen met de opleiding voor Virtueel Professional in september 2018 sta ik aan. Ik ben nog steeds even enthousiast om alle nieuwe dingen die op mijn pad komen aan te gaan. Ik voel tot in mijn tenen dat ik wil leren, wil ontdekken. Er zijn zoveel tools en zoveel tips om te zorgen dat ondernemers efficiënter kunnen werken. Overal wil ik vanaf weten! Ik heb fear of missing out!

Maar ik merk dat ik mijn nieuwsgierigheid moet beteugelen. In de beginfase heb ik me aangemeld voor heel veel nieuwsbrieven en heb ik verschillende tools geïnstalleerd. Maar door al die e-mails en al die mogelijkheden verloor ik het overzicht en was ik niet meer bezig met datgene wat ik zou moeten doen. Want ja, ook mijn tijd is beperkt. Dus veel van die e-mails belandde ongezien in de virtuele prullenbak en qua tools: Ik zag letterlijk door de tools het bos niet meer. Om al die tools goed te leren kennen is veel tijd nodig. Dus ook die werden niet (goed) gebruikt.

Daar ben ik dus resoluut mee gestopt. Ik heb me uitgeschreven voor de e-mails die ik toch niet las en alleen die behouden die echt toegevoegde waarde bieden. En er komen steeds nieuwe tools bij, dat is niet bij te houden. En mocht een ondernemer werken met een tool die ik nog niet beheers, dan is het vroeg genoeg om er helemaal in te duiken. Geen tijdsverspilling meer aan tools die ik waarschijnlijk weinig tot nooit ga gebruiken. Ik weet van mezelf dat ik nieuwe tools snel oppak en ik vind dit ook erg leuk om te doen. Dus het komt wel goed. 

Mijn nieuwe motto heb ik dus even geleend van Pippi Langkous:

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Zo heb ik weer focus en rust! Zo werk ik aan de taken die echt bijdragen aan mijn onderneming.

Voor nu vraag ik me bij elke nieuwe tool af:

  • Heb ik voor deze functionaliteit al een tool? Mis ik bepaalde functionaliteiten?
  • Heb ik deze tool nodig voor een opdrachtgever?
  • Past deze tool in mijn plannen voor de nabije toekomst?

Is het antwoord nee, dan laat ik de tool voor wat hij is.

Eerlijk is eerlijk, ik heb wel kennisgemaakt met enkele fantastische tools die echt veel toegevoegde waarde bieden. Binnenkort een blog met tools die ik wel graag en veelvuldig gebruik.

Heb jij veel e-mails of tools die je vaker dan je lief is afhouden van je taken? Graag zie ik jouw tips hoe je focus houdt op jouw werkzaamheden. Laat het weten in de reactie.

P.s. Merk jij dat je op teveel taken inhaakt en dat deze je afhouden van datgene waar echt je kracht ligt? Ik nodig je uit voor een leuk, maar ook inzichtelijk SOM7 spel. Hiermee laat ik je zien welke taken er allemaal op jouw bordje liggen en hoe je weer focus kunt aanbrengen in jouw bedrijf. Interesse? Neem contact op!

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als trainer en adviseur help ik ondernemers en teamleden met het toepassen van Microsoft 365 programma’s bij hun dagelijkse werkzaamheden. Waarbij ik kijk naar structuur, techniek automatisering én toepassing. Hoe kunnen de verschillende gebruikers het systeem zo efficiënt mogelijk gebruiken. Alleen dan kun je slimmer en handiger werken en uren per week aan tijd besparen. Ik help je om jouw bedrijf of afdeling weer in een stroomversnelling te brengen. Een fijne plek om (samen) te werken, waarbij de processen geoptimaliseerd zijn voor groei en slim (en geautomatiseerd) werken.

Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');