Breakout rooms in teams

Ja, de break-out rooms in Teams zijn beschikbaar!

Voor de vele Zoomgebruikers niets nieuws, maar nu ook via Teams beschikbaar. Met break-out rooms kun je sub-sessies over verschillende onderwerpen binnen een event of meeting organiseren.

Let op: dit kan niet in live-events.

Hoe werkt het?

Op het moment dat je deelneemt aan de vergadering als organisator, kun je bovenin de balk het symbool voor de breakout sessies staan.

  1. Als je hierop klikt kun je de breakout rooms instellen.
  2. Geef aan hoeveel kamers je wilt gebruiken
  3. Daarna bepaal je of je de deelnemers automatisch of handmatig wilt toewijzen aan een breakout-room.

Op het moment dat je de break-out rooms hebt toegewezen, klik je op de knop ‘Start vergaderruimtes. Je kunt ook per breakout room de vergaderruimte openen. Dit kan door op de drie puntjes te klikken naast de betreffende kamer.

De toegewezen personen gaan nu automatisch naar de breakout-room. Deze break-out room opent als een nieuw venster. Je staat in de wacht voor de hoofdvergadering.

Als organisator kun in elke kamer deelnemen. Dit doe je ook door op de drie … te klikken en op deelnemen aan vergaderruimte te klikken. Door boven op Terug te klikken keer je weer terug naar de hoofdvergadering.

Op het moment dat de breakoutsessies ten einde zijn klik je op Sluit vergaderruimtes en de deelnemers keren automatisch terug naar de hoofdversie.

Uiteraard heb je in de breakout rooms dezelfde functionaliteiten als in de hoofdvergadering. Ook kun je per breakout room de deelnemerslijst downloaden.

Bekijk hier een korte demo over Break out sessies

Benieuwd hoe jij Microsoft 365 en Teams praktisch kunt inzetten voor jouw bedrijf? Ik help je graag verder. Klik hier voor een virtueel koffiemomentje.

Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Ik lees graag je reactie!

About Me

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Recent Posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');