Breakout room in teams

Ja, de breakout room in Teams is beschikbaar!

Voor de vele Zoomgebruikers niets nieuws, maar nu ook via Teams beschikbaar. Met breakout room kun je sub-sessies over verschillende onderwerpen binnen een event of meeting organiseren.

Let op: dit kan niet in live-events.

Hoe werkt een breakout room?

Op het moment dat je deelneemt aan de vergadering als organisator, kun je bovenin de balk het symbool voor de breakout sessies staan.

  1. Als je hierop klikt kun je de breakout room instellen.
  2. Geef aan hoeveel kamers je wilt gebruiken
  3. Daarna bepaal je of je de deelnemers automatisch of handmatig wilt toewijzen aan een room.

Op het moment dat je de breakout rooms hebt toegewezen, klik je op de knop ‘Start vergaderruimtes. Je kunt ook per room de vergaderruimte openen. Dit kan door op de drie puntjes te klikken naast de betreffende kamer.

De toegewezen personen gaan nu automatisch naar de breakout-room. Deze breakout room opent als een nieuw venster. Je staat in de wacht voor de hoofdvergadering.

Als organisator deelnemen

Als organisator kun in elke kamer deelnemen. Dit doe je ook door op de drie … te klikken en op deelnemen aan vergaderruimte te klikken. Door boven op Terug te klikken keer je weer terug naar de hoofdvergadering.

Op het moment dat de breakoutsessies ten einde zijn klik je op Sluit vergaderruimtes en de deelnemers keren automatisch terug naar de hoofdversie.

Uiteraard heb je in de breakout rooms dezelfde functionaliteiten als in de hoofdvergadering. Ook kun je per room de deelnemerslijst downloaden.

Bekijk hier een korte demo over Breakout sessies

Benieuwd hoe jij Microsoft 365 en Teams praktisch kunt inzetten voor jouw bedrijf? Ik help je graag verder. Klik hier voor een virtueel koffiemomentje.

Ik lees graag je reactie!

Over mij

Als expert en trainer help ik ondernemers en Virtual Assistants bij het opzetten en gebruiken van de verschillende mogelijkheden in Microsoft 365 en Teams. Ik richt me vooral op het praktisch gebruik van deze tools. Zodat je er ook echt mee aan de slag gaat. Ik put hierbij uit mijn jarenlange ervaring als gebruiker van Microsoft in mijn rol als marketingcommunicatie adviseur en regelneef. Als spin in het web bij diverse projecten en evenementen is het cruciaal om een goed overzicht te hebben van taken, deadlines en communicatie. Microsoft 365 helpt mij enorm in deze organisatie, want het is ontzettend belangrijk om jouw systeem voor jou te laten werken en te zorgen dat jij datgeen kunt doen waar jouw kracht ligt. 

Inge Verheggen

Inge Verheggen

Ondernemend | nieuwsgierig | creatief | duizendpoot

Laatste posts

Volg me op Facebook!

Laat je inspireren en blijf op de hoogte van de nieuwste tips.

Bij het inschrijven ga je akkoord met de privacyverklaring van White Water Virtual Support

vgo('process');